İçeriğe geç

Gemlik Denize Girilir Mi

Bursa Gemlik’te denize girilir mi?

Gemlik ilçe merkezinin 3 kilometre güneyinde bulunan Gemsaz Plajı, Mavi Bayraklı plajlardan biridir. Plaja yürüyerek veya otobüsle kolayca ulaşabilirsiniz. Plaj yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda olduğundan çok kalabalık günlerde bile kolayca yer bulabilirsiniz.

Bursa’da en temiz deniz nerede?

Bursa, 2023 yılında iki ayrı plaja Mavi Bayrak almaya hak kazandı. Bunlardan biri de ziyaretçilerine temiz suyu ve kumlu plajıyla ücretsiz deniz tatili imkanı sunan Karacabey Kurşunlu Halk Plajı. Ayrıca bu plajda çadır kurmanın yasak olduğunu da belirtmek isteriz.

Bursa’da nerede denize girilir 2024?

2024 yılı itibarıyla 3 adet Mavi Bayraklı plaja sahip olan Bursa’da, Marmara Denizi kıyısındaki Gemlik’te 8, Mudanya’da 9, Karacabey’de 3 ve İznik Gölü kıyısında 4 olmak üzere toplam 24 adet kamp ve plaj bulunuyor.

Gemlik’in neyi meşhur?

Günlerce veya haftalarca ziyaret edebileceğiniz Gemlik ilçesi, Bursa’nın en önemli turistik şehirlerinden biridir. Gemlik’teki başlıca turistik yerler; Gemlik Kaplıcası, Narlı Köyü, Büyük Kumla, Küçük Kumla, Gemlik Bölge Parkı ve Aytepe Seyir Alanı olarak sıralanmaktadır.

Bursa Gemlik kaç saat sürüyor?

Gemlik ve Bursa arası en ucuz otobüs biletini bulun. İki şehir arasındaki mesafe 23 km olup yolculuk yaklaşık 15 dakika sürmektedir.

Gemlik neden serbest bölge?

Bölgemizin lokasyonunu seçmemizdeki en önemli etkenler: limanlara yakınlık, ana yola yakınlık ve sanayi devi Bursa şehrine yakınlıktı. Bölgemizin lokasyonu nedeniyle en önemli özelliklerinden biri liman sahasının hemen arkasında üretim yapabilmesi ve kolay lojistik sunmasıdır.

Bursa denizinde yüzülür mü?

1- Eşkel Halk Plajı, Bursa şehir merkezine 60 km uzaklıkta, Mudanya’nın merkezinde bulunan şirin bir sahil kasabasıdır. Deniz tabanı ve kıyısı ince kumdan oluşmaktadır. Denizi sakin ve suyu sığ olduğundan çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler gönüllerince denizin tadını çıkarabilirler.

Mudanya’da denize giriliyor mu?

Mudanya’da denize girilecek ilk yer merkezi konumu nedeniyle Burgaz Halk Plajı’dır. Plaj şehir merkezi ile Güzelyalı Limanı arasında yer almaktadır. Kuzeybatıya doğru hareket ederseniz Coşkunöz Halk Plajı sizi bekliyor. Merkezden uzaklaştıkça plajlar ve deniz daha sakin ve temiz hale geliyor.

Kumlada nerede denize girilir?

Kumla plajları genel olarak Büyükkumla ve Küçük Kumla olmak üzere iki plaja ayrılır. Şehir merkezine yaklaşık 5 km uzaklıkta olan Büyükkumla, etkileyici kıyı atmosferiyle öne çıkar. Mavi Bayraklı plajlarıyla dikkat çeken Büyükkumla, kamp yapmak için de uygun koşullara sahiptir.

İznik’te yüzülür mü?

Tarihi, dünyaca ünlü çinileri ve gölüyle sizi büyüleyecek bir plaj… 963 metre uzunluğunda, 5 metre genişliğindeki İznik İnciraltı Halk Plajı, Bursa’nın ilk ve tek Mavi Bayraklı plajıdır.

Armutlu Plajı temiz mi?

Armutlu plajının denizi temiz ve berraktır ve ayrıca dalgasızdır. Deniz hemen derinleşmediği için özellikle çocuklar ve yüzme bilmeyenler için oldukça güvenlidir. Plaj alanı ince kumla kaplı olmasına rağmen deniz tabanı da kumdur.

Fıstıklı Plajı nerededir?

2. Yalova’nın en popüler turistik cennetlerinden biri olan Fıstıklı Plajı, Marmara Denizi’nin berrak sularının tadını çıkarmak isteyenler için harika bir seçimdir. Armutlu ilçesinde bulunan temiz plaj, yaz aylarında yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir.

Gemlikte yüzülür mü?

Bir diğer büyük avantaj ise ekonomik olarak uygun sayılan plajların mavi bayraklı olmasıdır. Gemlik’teki başlıca plajlar şunlardır; Gemsaz Plajı, Kumsaz Plajı, Küçük Kumla Plajı, Büyükkumla Plajı, Kurşunlu Plajı ve Kumlu Plajı olarak sıralanmaktadır.

Bursa merkez ve Gemlik arası kaç km?

Otobüs Bursa – Gemlik Bursa ile Gemlik arası mesafe 25 km olup en hızlı servisimiz ile yaklaşık 15 dakika sürmektedir.

Gemlik havası temiz mi?

Bugünkü Hava Kalitesi – Gemlik, Bursa Hava kalitesi yeterli olarak değerlendirilmekte olup, hava kirliliği düşük veya hiç risk oluşturmamaktadır.

Kurşunlu Plajı temiz mi?

Kurşunlu Kadınlar Plajı Plaj 200 metre uzunluğunda olup yaklaşık 3000 metrekarelik bir alana sahiptir. Sahil çakıl taşlarından oluşmaktadır. Plajdaki deniz temiz ve berraktır. Plaja giriş ücretsizdir.

Bursa Gemlikte Yaşanır mı?

Gemlik, sakinliği, doğal güzellikleri ve sosyal olanaklarıyla yaşanabilir bir ilçe olarak karşımıza çıkıyor. İlçede hastane, okul, market, kafe gibi tüm temel ihtiyaçları karşılayan olanaklar mevcut. Ayrıca Bursa’ya yakınlığı sayesinde büyük şehrin olanaklarından rahatlıkla yararlanabilirsiniz.

Gemlik nasıl bir ilçedir?

Gemlik ilçesi, Marmara Bölgesi’ndeki hızlı sanayileşme ve ticaret hacmi nedeniyle ihtiyaç duyulan deniz taşımacılığı için en önemli liman kentlerinden biridir. Gemlik Körfezi’nin coğrafi konumu nedeniyle ilçe, Kuzeybatı Anadolu’nun deniz taşımacılığı ihtiyacını karşılayan bir yerde bulunmaktadır.

Bursa’da yüzülür mü?

Marmara Denizi’nin güneyinde yaklaşık 135 kilometrelik bir kıyı şeridine sahip olan Bursa’da; Karacabey, Mudanya ve Gemlik ilçelerinde geniş doğal plajlar, İznik ve Uluabat (Apolyont) göllerinin kıyısında ise birbirinden güzel plajlar bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir